Huur opzeggen

De huur opzeggen

Wanneer u gaat verhuizen, zegt u de huur van uw huidige woning op. Daarvoor moeten drie dingen gebeuren:

  • Het schriftelijk opzeggen van de huur
  • De voorinspectie
  • De eindinspectie
     

Schriftelijk opzeggen
U zegt de huur van uw huidige woning schriftelijk op via het opzegformulier. Doet u dat minimaal één maand van tevoren, want de opzegtermijn is één maand. U ontvangt van ons een bevestiging van de huuropzegging. In overleg met onze opzichter vindt de voorinspectie van de woning plaats. U kunt uw huur elke dag van de maand opzeggen. Er geldt minimaal één kalendermaand opzegtermijn. Zegt u bijvoorbeeld de 8ste van de maand op, dan geldt dat u tot de 8ste van de volgende maand nog huur betaalt. Weet u eerder dan één maand van te voren dat u gaat verhuizen, laat het ons dan al weten. Zo is er meer  tijd voor het vinden van een nieuwe huurder, die zo mogelijk ook uw spullen kan overnemen.

 

Voorinspectie
Zodra wij de huuropzegging hebben ontvangen nemen wij contact met u op voor het plannen van een voorinspectie. De opzichter komt dan bij u langs om u te informeren over het opleveren van de woning. Hij loopt met u een ronde door de woning en geeft aan wat u moet doen voordat de sleutel wordt ingeleverd. Zo geeft hij ook aan of er zaken zijn die u eventueel als overname mag aanbieden aan een nieuwe huurder. U ontvangt direct een kopie van het inspectierapport.

 

Eindinspectie
Op uw laatste huurdag vindt er een eindinspectie plaats. De opzichter komt dan wederom bij u langs en bekijkt of de afspraken uit de voorinspectie zijn nageleefd. Is alles in orde, dan levert u de sleutel in en worden de meterstanden opgenomen. Uw huurovereenkomst wordt dan officieel stopgezet.

Hierna ontvangt u van ons een eindafrekening waarbij eventueel teveel betaalde huur en\of gemaakte kosten met elkaar worden verrekend.

 

Roerende en onroerende goederen achterlaten
Het kan zijn dat u bepaalde ‘roerende’ en ‘onroerende’ goederen wilt achterlaten in uw huidige woning. In enkele gevallen bieden wij u de mogelijkheid om (on)roerende zaken ter overname aan te bieden aan een nieuwe huurder. Welke onderdelen hiervoor in aanmerking komen verschilt per woning, dit wordt tijdens de woningopname besproken met de opzichter.

 

Kandidaat huurder neemt contact met u op
Zodra wij de woning hebben geadverteerd, kan er een kandidaat huurder telefonisch contact met u opnemen voor een bezichtiging. Eventuele overnames kunt u dan nog niet regelen. Dit kan pas wanneer de kandidaat huurder een definitief toewijzingsbericht heeft ontvangen.