Huurachterstand

Huurachterstand

Het is belangrijk dat u de huur iedere maand op tijd betaalt. De huur voor uw woning moet uiterlijk op de eerste dag van de maand zijn overgeschreven. Wij adviseren u om zorgvuldig om te gaan met uw huurbetalingen. Een huurachterstand kan immers snel oplopen.

 

Wanneer wij de huur niet op tijd van u hebben ontvangen dan sturen wij u een herinnering met een betalingsoverzicht en een acceptgirokaart. Als wij daarna nog geen betaling van u ontvangen krijgt u een aanmaning. Neem direct contact met ons op als u een probleem krijgt met het betalen van de huur. Wacht niet, want hoe hoger uw huurachterstand oploopt, hoe groter de problemen worden. We kunnen dan samen zoeken naar een oplossing. Dit zou een betalingsregeling kunnen zijn. Die is kosteloos. In dat geval betaalt u elke maand een bepaald bedrag extra naast de lopende huur om de huurachterstand af te lossen. Ook kunnen wij u doorverwijzen naar de hulpverleningsinstanties.

 

Mocht de huurachterstand niet worden betaald, of u komt de afspraken niet na, dan zijn wij helaas genoodzaakt om de vordering over te dragen aan de deurwaarder. Wij raden u aan om het niet zover te laten komen want dit brengt aanzienlijke kosten voor u met zich mee en kan uiteindelijk leiden tot een ontruiming. Als u na een ontruiming nog een openstaande schuld bij ons hebt, kunt u geen andere woonruimte van ons huren.