Zelf klussen

De Goede Woning Neerijnen wilt dat u met plezier in uw woning kunt verblijven. Daarom bieden wij u de mogelijkheid om veranderingen in uw woning aan te brengen.

 

Zelf veranderingen aanbrengen

Elke verandering die u zelf aan de woning aanbrengt, noemen wij een ZAV (Zelf Aangebrachte Verandering). We verdelen deze veranderingen in twee groepen: Roerende veranderingen en onroerende veranderingen.

 

Roerende veranderingen: Toestemming van DGWN niet nodig.

Roerende veranderingen zijn veranderingen die u ongedaan kunt maken zonder al te veel kosten. Daarbij kunt u denken aan het aanbrengen van gordijnen of het leggen van vloerbedekking en parket.

 

Voor het realiseren van roerende veranderingen hoeft u geen toestemming te vragen. U maakt ze weer ongedaan bij vertrek of de nieuwe huurder neemt ze van u over. Over te nemen goederen vermeldt u bij verhuizing op het papier “overname roerende zaken” Mocht de nieuwe huurder de ZAV niet willen dan moet u ze alsnog verwijderen. 

 

Onroerende veranderingen: alleen met toestemming van DGWN.

Onroerende veranderingen zijn veranderingen die alleen met aanzienlijke kosten ongedaan gemaakt kunnen worden. Bijvoorbeeld een nieuw dakraam, veranderingen aan douche, toilet of keuken of uitbreiding van de woning met een carport, een garage of een berging.

 

Voor het aanbrengen van onroerende veranderingen heeft u altijd toestemming nodig. Wilt u iets veranderen? vul dan dit formulier volledig in en stuur het naar onze technisch opzichter Paul van den Merkhof.

Dit kan per post of per e-mail naar onderhoud@dgwn.nl.